čtvrtek 21. ledna 2021

S prázdnou kapsou do lázní

Srpnový výlet do lázní se u nás stal už tradicí. Vyrážíme prakticky každý rok. Nedaleko Prostějova jsou malé lázničky Skalka. Možná jste o nich nikdy neslyšeli, nejsou tak slavné jako Luhačovice nebo Karlovy Vary. Ale jsou blízko, je tam krásně, na rozdíl od těch vyhlášených i málo lidí a neutratíte tam. I když úplně liduprázdno tam není snad nikdy, lidé z okolí si tam často zajíždějí pro vodu.


Ve Skalce je několik minerálních pramenů s různým obsahem minerálů a tudíž s různými účinky. Chuťově i čichově jsou si však velmi podobné. Kolem nich je upravená promenáda. Nikdy nezapomeneme všechny prameny ochutnat. Nejsou špatné, ale jejich vůně je odporná a kazí celkový požitek. Adámek to vyřešil po svém: Zacpal si nos, zhluboka se napil a prohlásil: "Mňam!"


Když takto zocelíme naše zdraví, vypůjčíme si v lázeňském domě věci na minigolf a strávíme příjemnou a veselou hodinku hraním. Vždycky se u toho dobře bavíme, ať už se nám daří, nebo ne. S manželem se snažíme dělat si legraci z našich nepovedených odpalů a Adámek se to naučil taky, takže se všichni hodně nasmějeme. A o to jde, ne kdo vyhrál, ale že byla sranda!


Vrátíme hole a míčky, projdeme se ještě blízkým parkem, vyzkoušíme venkovní posilovnu... Dokud byl Adámek malý, stavili jsme se i na dětském hřišti.




Celý výlet zakončíme v restauraci, kde si dáme nějakou dobrůtku. Nejčastěji medovník. Strávili jsme prima odpoledne a vyšlo nás to celou rodinu na necelé tři stovky.


Navštíveno 24.8.2014

3 komentáře:

  1. Stejně by mě zajímalo, kdo přišel na to, že ty lázeňský vody jsou zdravý, když jsou vlastně odporný už na čich. Některé i na chuť. Ale Adámek to vyřešil po svém a vlastně dost chytře...
    V lázních jsem nikdy nebyla, jen jednou na dovolené poblíž láze!ňských měst jako Karlovy Vary a Františkovy lázně, tam jsme měli i výlet a byla to nádhera. Jo a v Mariánských jsem viděla poprvé zpívající fontánu, nezapomenutelný zážitek.
    Ten medovník je megakus! přes celej talíř.
    A z Adámka roste pěknej kluk. Ten jednou bude plíst holkám hlavy.

    OdpovědětVymazat
  2. Copak Skalka, to jsou panečku lázně, a Julinka, ta je :-)

    OdpovědětVymazat