čtvrtek 18. února 2021

Vida VIDA!

Náš syn je fanda všemožných pokusů a vůbec se zajímá o všechno možné kolem sebe. Jeho snad nejoblíbenější knížky jsou encyklopedie (dříve hlavně dětské, dnes už všechny). A tak bylo jasné, že jednoho dne musíme navštívit i tento vědecký zábavní park v Brně.

Poprvé jsme jej navštívili v době, kdy chodil asi do 2.třídy. Už tenkrát si to moc užíval, dokonce tolik, že jsme jej nestihli projít celý. Každý pokus ho velmi zajímal a opakoval ho několikrát ve snaze přijít všemu na kloub. Věděli jsme, že budeme muset jednou prohlídku dokončit, jen jsme netušili, že to bude trvat tak dlouho, než se do Vidy znovu vrátíme. Na druhou stranu to vůbec nebylo na škodu. Jako starší si to užíval zase jinak. Jednak si ze své dřívější návštěvy skoro nic nepamatoval. A pak byl už dost velký, aby vše objevoval sám s kamarádem (kterého jsme k výletu přibrali) a nepotřeboval naše vedení. Ale i my dospělí si to užívali a prohlíželi si exponáty, které zase zajímaly nás.
V centru je také přednáškový sál, kde se během dne můžete zúčastnit zajímavé prezentace z oblasti vědy. Vše je zábavnou formou, aby to děti bavilo. Ovšem světelné podmínky v centru jsou příšerné, což je důvodem, že mám odtud tak málo použitelných fotografií.


Hra na moderátora počasí

Tento pokus ho zaujal jak poprvé ...

... tak i při další návštěvě

Příprava na dovolenou
aneb jak funguje plavební komora

Hra s geologickou tematikou

navštíveno: březen 2016
září 2019






5 komentářů:

  1. No, tak chlapec bude nejen skvělý muzikant, ale ještě vědátor. Má široký záběr zájmů.

    OdpovědětVymazat
  2. To je dobré, bezva zábava na celý den. A ještě se něčemu přiučí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tam by se dal strávit i celý týden a děti by se nenudily.

      Vymazat
  3. Tam by se líbilo našemu vnoučkovi. Je hodně zvídavý.

    OdpovědětVymazat