pátek 25. srpna 2017

Ostravice - Sepetná

Letošní dovolenou (v našem případě spíš prodloužený víkend) jsme vybírali na poslední chvíli. Nebylo to zrovna to, co jsme si představovali, ale nic lepšího se nám už najít nepodařilo. Ale nakonec jsme byli i příjemně překvapeni.

V samotné Ostravici se nachází několik míst hodných návštěvy: srub Petra Bezruče, dřevěná zvonice, evangelický kostel, beskydský pivovárek, provozovna Marlenka, ráj dřevěných soch... Určitě najdete na netu i další.

My však dali přednost spíše přírodě. Sice jsme byli poněkud zdravotně indisponovaní (mě chytlo koleno a manžela záda), to však v případě Sepetné není zase tak velká překážka. Hned první den jsme si na dvě hodiny zapůjčili elektrovozítko, díky němuž jsme podnikli výpravu po místních stezkách s několika zastávkami. Naplánovali jsme si okruh přes Zbuj, Albínovo náměstí, kolem Satinských vodopádů, Ondrášovy skály a nazpět kolem Staškova a Ostré hory. Z této trasy se nám podařilo uskutečnit polovinu. Na jednom rozcestí jsme špatně odbočili a po nějaké době zjistili, že jedeme na Lysou Horu. To by tak nevadilo, určitě je tam krásně. Jenže ten stoupák v závěru byl údajně pro autíčko příliš prudký a elektromotor by to nezvládl. Chvíli však trvalo, než jsme našli vhodné místo k otočení. Vrátili jsme se zpět k osudnému rozcestí a tentokrát se vydali po správné cestě. Jeli jsme kolem koňské farmy patřící už do katastru nedalekých Malenovic. Pokračovali jsme dál a brzy jsme dorazili ke Korýtku - studánce jejíž pramínek stékal do velkého dřevěného koryta. Nad ním se tyčila zmíněná Ondrášova skála, bohužel terén nebyl pro mé bolavé koleno moc dobrý, takže jsme ji obdivovali jen zdola od cesty. Ze stejného důvodu jsme neviděli ani zmíněné Satinské vodopády, což mě docela mrzí, ale co se dalo dělat. Alespoň jsme ochutnali místní pramen a prošli se po okolí. Ona procházka měla i jeden praktický důvod: potřebovali jsme najít další cestu. Podle mapy tu měla navazovat zpevněná cyklostezka, ale v těch místech jsme našli jen obrovskými balvany "dlážděnou" cestu. Rozcestník taky žádnou cyklostezku nezmiňoval. Asi měli na hotelu mapu v předstihu, protože ani místní chataři o žádné cyklostezce nevěděli. Co naplat, nasedli jsme do vozítka a jeli stejnou cestou zpět. Na Albínově náměstí jsme odbočili znovu odbočili a udělali si alespoň okruh kolem Staškova a Ostré hory. Zajížďka na Lysou nás stála dost času, a tak jsme se už jen kochali z vozítka a raději nezastavovali, abychom to stihli včas.

Ostravice - Albínovo náměstí

Malenovice - U korýtka

Ostravice - výhled na Lysou horu

Na druhý den jsme si naplánovali výlet do Bílé. Minulý rok jsme tam byli na dovolené a tak jsme věděli, že je tam dětský zábavní park SUN Outdoor se spoustou atrakcí. Adámek se rozhodně nenudil!

Bílá - SUN Outdoor

Bílá - SUN Outdoor

Bílá - SUN Outdoor

Bílá - SUN Outdoor
V rámci pobytu jsme se mohli účastnit animačních programů, kterých Sepetná nabízela opravdu velké množství a pro všechny věkové kategorie. Vyzkoušeli jsme si Lukostřelbu. Také jsme využili možnost vyzkoušet si populární vozítka segway. Kupodivu to bylo snažší, než to vypadá. Nejhorší byl nástup a výstup při němž si člověk rozhodil rovnováhu a chvíli trvalo než se zase srovnal. Naštěstí instruktor nás jistil. Pak už to šlo hladce, stačilo se mírně nahnout dopředu a jelo se. Z animačního programu jsme si ještě vybrali táborák s šamanskými bubny, jenže tentokrát jsme měli smůlu, přišla bouřka a liják. Náhradní program - bubnování v sále - nás až tak moc nelákal, tak jsme si udělali vlastní.

Ostravice - Sepetná

Ostravice - Sepetná

Ostravice - Sepetná
Samozřejmě jsme nemohli vynechat ani lanové centrum Opičárna. Adámek ještě v lanovém centru nebyl a tak jsme mu zaplatili jen dětskou trasu nízko nad zemí. Dobře jsme udělali, protože mu to zpočátku dělalo dost velké problémy - prakticky celou trasu jsem ho držela a vyrovnávala. Ale bylo vidět, že se s každým dalším okruhem zlepšuje a v závěru už většinu překážek zvládl bez pomoci.

Ostravice - Opičárna

Ostravice - Opičárna

Při turnaji v Lukostřelbě jsem měla to štěstí, že jsem vyhrála poukaz na hodinový pobyt v rodinném wellness studiu. Proč to tedy nevyužít! A tak jsme si rochnili ve whirpoolu a k tomu si dávali nějaké dobroty z hospůdky. Možná vás to překvapí, ale nikdy jsem nebyla v sauně. A asi ani nikdy nepůjdu. Po otevření dvířek mě praštilo takový horko, že jsem je zase rychle zavřela a vrátila se do osvědčené vířivky. Když jsme se trošku rozkoukali a ujistili se, že jsme tam skutečně naprosto sami a že nikde nejsou kamery, svlékli jsme si plavky a to teprve byl ten pravý relax.

Ostravice - Wellness Sluníčko

V čase mezi jednotlivými aktivitami jsme relaxovali na terase, Adámek řádil na dětském hřišti, manžel popíjel oblíbenou Plzeň, chodili jsme na bazén, podnikali krátké procházky v okolí hotelu a vůbec se různě bavili. Byli jsme tam moc spokojení. Personál hotelu byl příjemný, jídlo výborné a v dostatečném množství... Jediným a v tomto případě akceptovatelným mínusem byly skutečně pidipokojíčky. Byly tak maličké, že pohybovat se v nich mohl vždy jen jediný člověk, zatímco ostatní museli čekat na postelích. Zvládnout v těchto stísněných podmínkách ranní rituály bylo poněkud náročné. Rodinám s problémy v komunikaci bych tento hotel rozhodně nedoporučila, protože ponorková nemoc zde může propuknout už v den příjezdu. Ale jak říkám: personál, kuchyně, program, okolí atd. tento malý nedostatek bohatě vynahradili a my si to báječně užili.

Ostravice - Sepetná

Bílá - hotel Bauer

Bílá - hotel Bauer

Ostravice - Sepetná

Ostravice - Sepetná (bar)

Ostravice 9.-13.8.2017

Žádné komentáře:

Okomentovat